GAZİANTEP / NİZİP - Bilal Saide Marufoğlu Ortaokulu

TARİHÇE

Okulumuz Avukat Maruf MARUFOĞLU tarafından, babası merhum Bilal MARUFOĞLU ve annesi Saide MARUFOĞLU adına; 6500 m²’lik alana Bilal Saide Marufoğlu Ortaokulu olarak yaptırmış olup okul 13 Mart 1989 tarihinde Nizip Lisesi’nin orta kısmı öğrencilerinin okulumuza nakli ile eğitim ve öğretim hayatına başlamıştır. 1997-1998 öğretim yılından itibaren de 8 yıllık eğitime geçilmesi nedeniyle Bilal Saide Marufoğlu İlköğretim Okulu olarak eğitim ve öğretimini sürdürmüştür. Şu anda ortaokul olarak kullanılan okul binası 2007 yılında Dünya Bankası tarafından ek bina olarak yapılmıştır. Geçici olarak  İlçemiz Enver Mebrure Okan Ortaokulu tarafından da kullanılan ortaokul binamız 2012 yılından itibaren Bilal Saide Marufoğlu Ortaokulu olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Okulumuz Mimar Sinan Mahallesinde bulunmakta olup; Tek binada 8 derslik, 1 fen laboratuvarı, 2 idareci odası, 1 öğretmenler odası, 1 rehber öğretmen odası, 1 kitap okuma salonu, 1 mescit, 1 sığınak, 1 kantin, 1 Fatih Projesi Sistem Odası, kız ve erkek öğrenci birer adet soyunma odaları  ve 2017 yılında okulumuzda bulunan Suriyeli Öğrencilerden dolayı okulumuz bahçesine yapılan 2 adet konteynır sınıf bulunmaktadır.

Yayın: 19.03.2024 - Güncelleme: 19.03.2024 14:50 - Görüntülenme: 20